Groep B: Twee goals Van Persie voor Arsenal

Ger
3 november 2005, 00:25

Arsenal is na vier wedstrijden zeker van de volgende ronde in de Champions League. De Londense ploeg won op eigen veld met 3-0 van Sparta Praag. Robin van Persie scoorde twee keer.

Vanaf het begin van het duel domineerde de thuisploeg. Bergkamp was dicht bij een doelpunt, maar hij zag zijn schot op de lat uiteen spatten. Halverwege de eerste helft wist Thierry Henry wel raak te schieten. De Fransman, die in Praag ook al twee keer scoorde, liet doelman Blazek met een effectvolle bal kansloos. Het was zijn 187ste treffer voor de Gunners.

Coach Wenger haalde Henry in de tweede helft naar de kant voor Van Persie. De oud-Feyenoorder liet van zich spreken met twee treffers in de laatste acht minuten. Voor Arsenal betekende het de vierde zege op rij in deze editie van de Champions League.

In de andere wedstrijd in Groep B boekte Ajax een belangrijke overwinning. De Jong schoot de Amsterdammers in blessuretijd voorbij de Zwitsers. Invaller Boukhari bepaalde de eindstand vervolgens nog op 2-4. Thun werkte twee keer een achterstand (door treffers van Sneijder en Anastasiou) weg en liet verscheidene kansen op een voorsprong liggen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl