SC Heerenveen neemt punt mee uit Boekarest

20 oktober 2005, 22:34

Na AZ heeft ook SC Heerenveen een uitstekend resultaat behaald op de eerste speeldag van de groepsfase van de UEFA Cup. De Friezen hielden in Boekarest knap stand tegen het sterke Dinamo: 0-0. "We hebben het met elkaar heel knap gedaan", stelt trainer Gertjan Verbeek tevreden vast.

Vooraf gold Heerenveen in Boekarest als de underdog. De Roemenen hadden in de eerste ronde veel indruk gemaakt door Everton met 5-1 te verslaan en bovendien is Dinamo in de Roemeense competitie nog ongeslagen. Op het veld bleek dat Dinamo haar zaakjes inderdaad iets beter voor elkaar had dan de ploeg van Gertjan Verbeek. Dinamo was de hele wedstrijd de betere ploeg, maar slaagde er amper in om uitgespeelde kansen te creëren. 

Aan de andere kant was ook SC Heerenveen nooit echt dicht bij een treffer. De alom geprezen spits Klaas Jan Huntelaar stond voorin op een eiland, omdat mede-aanvallers Yildirim en Nilsson veel verdedigend werk moesten verrichten. "We moesten vanuit een hechte organisatie spelen", vertelde Verbeek na afloop van de wedstrijd aan SBS6. 

Dat SC Heerenveen overeind bleef in Boekarest, was vooral te danken aan Paul Bosvelt en Petter Hansson. Beide routiniers speelden sterk en namen de ploeg op sleeptouw met een handvol nuttige tackles en cruciale onderscheppingen. Mede dankzij dit duo bleven grote kans voor de Roemenen uit en slaagde Heerenveen er in om een knappe 0-0 uit het Roemeese vuur te slepen.

"Meer zat er niet in", wist trainer Verbeek. "Dinamo was de hele wedstrijd de bovenliggende partij, zonder echt grote kansen te krijgen. Wij konden daar weinig tegenover stellen, dus wat dat betreft was het een echte 0-0 wedstrijd. We kwamen in de loop van de wedstrijd iets beter in ons spel en met name in de as stond de organisatie uitstekend. We hebben het heel knap gedaan."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen