Hasselbaink bezorgt Middlesbrough zege

20 oktober 2005, 22:55

Naast AZ heeft ook Middlesbrough in poule D haar eerste wedstrijd gewonnen. De Britten waren enigszins verrassend met 0-1 te sterk voor het Zwitserse Grasshoppers. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd al na tien minuten gemaakt door Jerrel Hasselbaink.

Middlesbrough, dat speelde met Boateng en Hasselbaink in de basis, had opvallend weinig moeite met Grasshoppers. De Zwitsers werden vooraf gezien als een gevaarlijke outsider in de groep, maar konden deze status geen moment waarmaken. Na de vroege treffer van Hasselbaink, na een flitsende combinatie met Mark Viduka, was Grasshoppers lange tijd volledig uit het veld geslagen.

De Zwitserse spitsen Eduardo en Rogerio waagden weliswaar regelmatig een doelpoging, maar doelman Schwarzer kwam eigenlijk nooit in grote problemen. Pas in de tweede helft werd Grasshoppers af en toe gevaarlijk, maar tot een gelijkmaker kwam het niet. Hierdoor voert Middlesbrough na één speelronde samen met AZ groep D van de UEFA Cup aan. Beide teams hebben drie punten. Over twee weken is AZ vrij, terwijl Middlesbrough in eigen stadion mag aantreden tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl