Robben helpt Chelsea langs Charlton

17 september 2005, 19:00

Chelsea is na vijf speelronden weer de enige koploper in de Britse Premier League. De ploeg van Jose Mourinho won zaterdagmiddag eenvoudig van Charlton Athletic, dat na vier wedstrijd ook nog geen punt had laten liggen. Mede dankzij een fantastische treffer van Arjen Robben won Chelsea met 0-2.

De topper tussen Charlton en Chelsea was eigenlijk alleen voor rust een echte wedstrijd. In de eerste 45 minuten kon stuntploeg Charlton, met Dennis Rommedahl in de basis, nog aardig mee met de sterrenformatie van Jose Mourinho. Na rust schakelde Chelsea echter over naar een hogere versnelling en Charlton had daar geen antwoord op. Tien minuten na rust bracht Hernan Crespo Chelsea op voorsprong: 0-1.

Vijf minuten later zorgde Arjen Robben voor de definitieve beslissing. De linksbuiten speelde geen geweldige wedstrijd, maar schoot de bal na een uur spelen geweldig langs Charlton-doelman Andersen. Robben krulde de bal vanaf de rechterkant soepel in de verre kruising en zorgde daarmee voor de beslissing in de wedstrijd. Na deze 0-2 speelde Chelsea de wedstrijd eenvoudig uit.

Promovendus West Ham United blijft overigens verbazen. De ploeg won zaterdag met 1-2 bij Fulham, waardoor West Ham op de vijfde plaats staat in het Premiership. Sunderland boekte haar eerste overwinning. In eigen huis werd West Bromwich Albion met 1-0 opzij gezet. Het winnende doelpunt werd al in de zevende minuut gemaakt door Breen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl