Poule H: Porto blameert zich tegen Artmedia

29 september 2005, 00:07

Co Adriaanse heeft een pijnlijke nederlaag moeten incasseren. De oefenmeester moest lijdzaam toezien hoe zijn FC Porto in eigen stadion op 2-0 voorsprong kwam tegen Artmedia Bratislava, maar uiteindelijk toch nog met 2-3 de boot in ging. In Milaan won Inter ook haar tweede CL-wedstrijd in poule H. In eigen stadion werd Glasgow Rangers met 1-0 geklopt.

FC Porto begon sterk aan het duel met de Slowaakse minimalisten. Tot tevredenheid van Adriaanse slaagde de thuisploeg er in om geregeld door de defensie van Artmedia te glippen. Na 40 minuten leek de wedstrijd gespeeld, toen Gonzalez en Diego het oppermachtige Porto op een comfortabele 2-0 voorsprong gezet hadden.

Niks bleek echter minder waar. Op slag van rust maakte Petrás verrassend de 2-1, waarna de onzekerheid in het team van Adriaanse sloop. Tien minuten na rust kopte Kozák de gelijkmaker binnen en een kwartier voor tijd zorgde verdediger Borbély zelfs voor de 2-3. FC Porto kwam deze klap niet meer te boven en kreeg na 90 minuten een oorverdovend fluitconcert over zich heen van de teleurgestelde Portugese fans.

Over fluitconcerten hoefde Inter Milaan zich geen zorgen te maken. De Italianen speelden tegen Glasgow Rangers zonder publiek, als gevolg van ongeregeldheden tijdens het duel met stadgenoot AC Milan vorig seizoen. In deze merkwaardige ambiance hadden de Rangers geen schijn van kans tegen het lepe Inter. Nadat Cruz in de eerste helft al een strafschop op de paal geschoten had, bezorgde Pizarro de thuisploeg in de tweede helft de volle winst: 1-0.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl