Huntelaar: "Uitschakeling was een drama geweest"

Ger
30 september 2005, 20:00

Met een daverende overwinning bereikte SC Heerenveen donderdagavond de tweede ronde van de UEFA Cup. In een sfeervol Abe Lenstra stadion incasseerde Banik Ostrava liefst vijf tegentreffers. "We hebben bijna elke kans die we kregen afgemaakt", aldus topschutter Klaas Jan Huntelaar tegen FCUpdate.nl.

Slechts twee minuten had de thuisploeg nodig om de Tsjechische doelman Martin Raska te passeren. Het zou de opmaat blijken voor een feestelijk avondje in Heerenveen. De formatie van trainer Gertjan Verbeek kegelde Banik Ostrava uiteindelijk met 5-0 uit het Europese toernooi. "Ik denk dat we stukken beter waren. Een 5-0 overwinning had ik niet verwacht, maar ik had er wel vertrouwen in dat we de volgende ronde zouden bereiken. Als we door deze ploeg waren uitgeschakeld, was dat voor mij echt een drama geweest", verklapt Huntelaar.

Een kwartier na de rust kopte Huntelaar de derde Friese treffer op de borden. De 2-0 nederlaag in Tsjechië van twee weken geleden was daarmee weggepoetst. "Na die goal moesten zij noodgedwongen naar voren", vertelt Huntelaar. "We kregen daardoor wat meer ruimte. Als je het veld dan goed breed houdt is het makkelijker voetballen. In het begin speelde Banik heel verdedigend. Ze stonden met vier verdedigers, vijf middenvelders en één spits. Toen we de 3-0 maakten moesten ze komen en werd het voor ons wat eenvoudiger."

Via een goal van Yildirim ("Niemand viel me aan en ik besloot te schieten. Soms zit het mee.") en opnieuw Huntelaar sloot Heerenveen de avond in stijl af. Voor de Friese supporters viel het moeilijk voor te stellen dat hun ploeg in de heenwedstrijd nog kopje onder was gegaan. "We speelden in Tsjechië heel slecht", geeft Yildirim toe. "Het was werkelijk dramatisch en we hebben toen ook verdiend verloren. Gelukkig bleef de score {image[241094][right-half][]}daar op 2-0 steken." Huntelaar voegt toe: "We hebben in de eerste wedstrijd niet laten zien dat wij de favoriet waren. In de return zijn de zaken rechtgezet."

Komende dinsdag zal de loting voor de groepsfase van de UEFA Cup plaatsvinden. Heerenveen wordt ingedeeld bij vier andere ploegen en speelt twee keer thuis en twee keer uit. "Het liefst loot ik in ieder geval twee mooie grote clubs", zegt Huntelaar. "Vorig jaar speelden we tegen Stuttgart en Benfica. Als je die ploegen in een uitwedstrijd zou treffen, heb je niets te verliezen. Dan kun je het eigenlijk alleen maar goed doen. Thuis moeten we de punten pakken en daar ligt dan ook alle druk. Daarom hoop ik dat we daarnaast twee mindere ploegen treffen, want we moeten natuurlijk wel doorkomen."

Yildirim besluit: "We kunnen vol vertrouwen uitkijken naar de competitiewedstrijd tegen PSV van aanstaande zondag. Ik ben blij dat we samen met AZ door zijn gegaan in Europa. Dat is goed voor het Nederlandse voetbal. Nu moeten we de eer hoog zien te houden."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen