Groep 2: Grieken ontsnappen in Kazachstan

7 september 2005, 19:35

Europees kampioen Griekenland is ontsnapt aan een blamage. De Grieken keken in Kazachstan lange tijd tegen een achterstand aan, maar slaagden er in het laatste kwartier alsnog in om de Kazakken op de knieën te krijgen: 1-2. Door deze zege blijft Griekenland op koers voor de tweede plaats in groep 2.

De wedstrijd tegen Kazachstan leek vooraf niks meer dan een verplicht nummer voor de Grieken. De Kazakken behaalden nog geen enkel punt in groep 2, waarin Oekraïne zich als groepswinnaar inmiddels al geplaatst heeft voor het WK. Tegen de Grieken slaagde Kazachstan er echter bijna in om te stunten.

Na een doelpuntloze eerste helft bracht Zhumaskaliev zijn ploeg na 53 minuten op 1-0. Lange tijd leek dit voldoende voor de winst, maar na de gelijkmaker van Stelios Giannakopoulos (foto) brak er paniek uit in Kazachstan. Andrey Karpovich werd met rood van het veld gestuurd, waarna Nikos Liberopoulos in de blessuretijd alsnog de bevrijdende 1-2 binnenschoot voor de ploeg van Otto Rehhagel. Na deze goal kreeg ook Denis Rodionov nog de rode kaart.

Later op de avond bleef ook Turkije op koers voor de tweede plaats in groep 2. De Turken wonnen het uitduel met Oekraine, dat al verzekerd is van deelname aan het WK, met 1-0. Het winnende doelpunt werd vlak na rust gemaakt door Metin.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl