Arsenal duwt Everton dieper in moeras

20 september 2005, 10:03

Vorig seizoen was Everton nog de grote revelatie van de Premier League. De ploeg uit Liverpool verraste vriend en vijand met haar efficiënte spel en kwalificeerde zich voor de voorronde van de Champions League. Nu is alles anders. Het huidige seizoen is slechts anderhalve maand oud, maar na de nederlaag van maandagavond (2-0) tegen Arsenal lijkt Everton nu al een kansloos seizoen tegemoet te gaan.

In de voorronde van de Champions League verloor Everton van Villarreal, waardoor de ploeg veroordeeld werd tot UEFA Cup-voetbal. Ook dat avontuur lijkt geen lang leven beschoren. In de eerste wedstrijd gingen the Toffees met liefst 5-1 onderuit tegen Dinamo Boekarest, waardoor de Europese droom van Everton volledig aan duigen is.

Ook in de competitie is het kommer en kwel. Maandag bezorgde Arsenal-verdediger Sol Campbell er met twee doelpunten voor dat zijn ploeg met 2-0 won van het dwalende Everton. Hierdoor staat uit de ploeg uit Liverpool na vijf competitiewedstrijden op de voorlaatste plaats, met slechts drie punten. De positie van David Moyes, de trainer die vorig seizoen nog de gevierde man was, is hierdoor plotseling bijzonder onzeker geworden.

Bij Arsenal maakte Robin van Persie deel uit van de basisopstelling. De aanvaller werd na ruim een uur vervangen door Dennis Bergkamp. Op dat moment stond de eindstand al op het scorebord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen