Vier debutanten in Champions League

24 augustus 2005, 00:39

Er zullen dit seizoen sowieso al vier ploegen voor het eerst in hun bestaan deelnemen aan de Champions League. Betis Sevilla, Udinese, FC Thun en het nietige Artmedia Petrzalka slaagden erin om zich door de laatste voorronde van het meest prestigieuze Europese bekertoernooi te worstelen. 

Met name de zege van Betis Sevilla was knap. De Spaanse ploeg speelde in het Stade Louis II met 2-2 gelijk tegen AS Monaco, de finalist van 2004. Dit gelijkspel was genoeg voor plaatsing voor de Champions League, aangezien de Spanjaarden in eigen huis al met 1-0 gewonnen hadden. Spits Ricardo Oliveira was de gevierde man bij de Andaluciërs. De Braziliaan scoorde beide Spaanse doelpunten.

Ook Udinese schakelde een tegenstander van naam uit. De Italianen baarden twee weken geleden al opzien door Sporting Lissabon in Portugal op een 0-1 nederlaag te trakteren en deden dat kunstje dinsdagavond nog eens dunnetjes over. Door treffers van Iaquinta en Natali kwam Udinese al vroeg op een allesbeslissende 2-0 voorsprong, waarna de Italianen het duel lachend kon uitvoetballen. Uiteindelijk won Udinese met 3-2 van de UEFA Cup-finalist van afgelopen seizoen.

Artmedia Petrzelka, de ploeg die in de tweede voorronde Celtic uitschakelde, stuntte ook in de derde voorronde. Na een 0-0 gelijkspel in eigen stadion tegen Partizan Belgrado geloofden weinigen nog in de kansen van de Slowaken, maar ook in Servië vielen dinsdag geen doelpunten. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en hierin toonde Artmedia zich koelbloediger dan de thuisploeg: 4-2.

De vierde debutant in de Champions League van dit jaar is het Zwitserse FC Thun. In eigen stadion wonnen de Zwitsers eenvoudig met 3-0 van het Malmö FF van Jari Litmanen. Ook in het uitduel (0-1) hadden de Zwitsers al gewonnen.

Panathinaikos en Rosenborg, twee clubs die de laatste jaren immer deelnemen aan de CL, plaatsen zich ook dit jaar. De Grieken zorgden voor een prestatie van formaat door een forse nederlaag (3-1 in Polen tegen Wisla Krakow) in eigen huis helemaal goed te maken. Panathinaikos won in eigen stadion na verlenging met 4-1. Rosenborg won in Noorwegen met 3-2 van Steaua Boekarest en dat was net voldoende na een 1-1 gelijkspel in Roemenië. 

Ook Rapid Wien plaatste zich voor de Champions League. De Oostenrijkers wonnen in Rusland met 0-1 van Lokomotiv Moskou en dat was na een 1-1 gelijkspel in Wenen genoeg om een Champions League-startbewijs in de wacht te slepen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen