Topploegen laten zich niet verrassen in CL

25 augustus 2005, 00:00

Glasgow Rangers, Internazionale, Werder Bremen, Villarreal en Manchester United hebben zich allen geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De vijf topploegen hielden hun hoofd koel en bereikten relatief eenvoudig het walhalla van het Europese clubvoetbal.

Thomas Buffel wees Glasgow Rangers de weg in het duel met het Cypriotische Anorthosis. De ex-Feyenoorder scoorde vijf minuten voor rust de 1-0 voor de Rangers. Na de 1-2 zege van de Rangers in Cyprus was de ploeg van doelman Ronald Waterreus hierdoor vrijwel zeker van CL-deelname. In de tweede helft verdubbelde Dado Prso de score voor de Rangers, die in de eerste helft nog ademloos toekeken hoe Ketsbaia namens de Cyprioten op de lat schoot.

Internazionale had de uitwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk al met 0-2 gewonnen en stond daarom al met anderhalf been in de Champions League. Het thuisduel met de Oekraïners werd een saai schouwspel. Na ruim een half uur stond het 1-1, waarna beide ploegen het wel geloofden. Inter plaatste zich hierdoor zeer eenvoudig voor de CL, waarin het vorig seizoen nog werd uitgeschakeld door stadgenoot AC Milan.

Werder Bremen ontdeed zich in eigen huis knap van FC Basel. Na een 2-1 nederlaag in Zwitserland wonnen de Duitser thuis met 3-0 van Basel. Alle drie de Duitse doelpunten vielen in een tijdsbestek van acht minuten. Nadat Klasnic in de 64ste minuut de score had geopend, maakte Borowski drie minuten laten vanaf de strafschopstip de 2-0. Klasnic maakte enkele minuten laten aan alle onzekerheid een eind door de 3-0 in de touwen te jagen. Eerder in de wedstrijd had Micoud een penalty gemist namens Werder.

In Spanje had Villarreal het moeilijk tegen het Engelse Everton. Na een 1-2 zege in Engeland leek Villarreal op rozen te zitten toen Sorín na 21 minuten de 1-0 voor Villarreal maakte. Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht, tot Arteta ruim twintig minuten voor tijd gelijkmaker binnenschoot voor Everton. Everton ging vervolgens hartstochtelijk op jacht naar de 1-2, maar het doelpunt viel uiteindelijk aan de andere kant. In de slotminuut scoorde Diego Forlan de allesbeslissende 2-1 voor Villarreal. Eerder was een doelpunt van Duncan Ferguson om dubieuze redenen afgekeurd door arbiter Collina. Bij Villarreal begon Jan Kromkamp op de bank, maar hij mocht al na een stief kwartiertje het veld in voor Javi Venta.

Manchester United had in Hongarije een bijzonder makkelijke avond tegen Debrecen. Door doelpunten van Heinze (2x) en Richardson won de ploeg van Alex Ferguson met 0-3, na eerder al de thuiswedstrijd met dezelfde cijfers gewonnen te hebben. Ruud van Nistelrooy en Edwin van der Sar stonden in de basis bij de Mancunians.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl