Spanje: Real Madrid mazzelt bij Cadiz

29 augustus 2005, 02:30

De grote ploegen zijn in Spanje allesbehalve flitsend uit de startblokken geschoten. FC Barcelona verspeelde zaterdag al haar eerste punten van het seizoen (0-0 bij Alaves) en ook Real Madrid was zondag dichtbij puntverlies. Een laat doelpunt van Raúl bezorgde de Koninklijke echter alsnog de winst tegen promovendus Cadiz.

Real begon sterk aan het duel met Cadiz. Al binnen vijf minuten stond de ploeg van coach Luxemburgo op voorsprong, via een goal van Ronaldo. De Braziliaan scoorde na een voorbereidende actie van Zinedine Zidane. Na deze treffer leek er geen vuiltje aan de lucht voor Real, maar Cadiz scoorde na ruim een uur plotseling de gelijkmaker. Na deze verrassende treffer ging Real met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar deze bleef lang uit. Pas enkele minuten voor tijd tikte Raúl van dichtbij de verlossende 1-2 binnen.

Villarreal, met Jan Kromkamp in de basis, kende een valse seizoenstart. De revelatie van vorig seizoen ging met 2-1 onderuit bij het bescheiden Osasuna. Bernardo Romeo was namens Osasuna tweemaal trefzeker. Deportivo la Coruna (0-1 bij Mallorca), Sevilla (1-0 thuis tegen Santander) en Celta de Vigo (2-0 thuis tegen Malaga) pakten allen drie punten in hun eerste duel van het seizoen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl