Matig Ajax speelt gelijk tegen Brøndby

Ger
10 augustus 2005, 21:00

In Denemarken heeft Ajax in de derde voorronde van de Champions League met 2-2 gelijkgespeeld tegen Brøndby. De Amsterdamse club speelde een matige wedstrijd, maar ging efficiënt om met zijn kansen. Door het gelijkspel heeft Ajax goede kansen om het hoofdtoernooi van de Europese topcompetitie te bereiken.

Trainer Danny Blind had in zijn basiself geen plek ingeruimd voor John Heitinga en Wesley Sneijder. Rechts achterin maakte Hatem Trabelsi daardoor zijn opwachting, terwijl Boukhari mocht blijven staan na zijn sterke spel tegen PSV. Voorin kreeg Markus Rosenberg de voorkeur boven Angelos Charisteas. Op de linksbackpositie had Urby Emanuelson een basisplaats.

In het Brøndby Stadion maakten beide ploegen er een rommelige wedstrijd van. Vooral Ajax slaagde er zelden in zijn stempel op het duel te drukken. De beste mogelijkheden waren, met name in de eerste helft, dan ook voor de thuisploeg.

Na een half uur spelen brak Ajax onverwacht de wedstrijd open. Uit een zeldzame voorzet van Ryan Babel lukte het Steven Pienaar om Markus Rosenberg te bereiken. De Zweedse spits twijfelde geen moment en schoot ineens de openingstreffer binnen.

Lang kon Ajax niet genieten van de verrassende voorsprong. Nadat Hans Vonk eerst nog redding wist te brengen op een vlammend schot van Marcus Lantz, zorgde Morten Skoubo twee minuten later voor de verdiende gelijkmaker. Na een halve redding van Vonk wist de spits de bal met zijn borst over de lijn te werken.

De Amsterdamse club mocht zijn handen dichtknijpen dat het met 1-1 de rust inging. Brøndby had in de laatste tien minuten van de eerste helft nog een handvol kansen op een tweede goal. Het dichtst bij een treffer was Jonas Kamper in de blessuretijd. Zijn kopbal werd echter op miraculeuze wijze door Vonk uit het doel geranseld.

De tweede helft bood meer van hetzelfde, al waren de kansen voor Brøndby minder groot. Tot ontsteltenis van de Denen scoorde Ajax, een kwartier voor het einde, opnieuw uit het niets. Met vallen en opstaan wist Babel twee verdedigers te omspelen, waarna hij de bal onhoudbaar in de korte kruising achter keeper Casper Ankergren schoot.

In het vervolg van de wedstrijd kregen beide clubs nog grote kansen. Zo mikte de ingevallen Wesley Sneijder de bal vrij voor de keeper over het doel. Namens Brøndby zag Skoubo zijn stiftbal via de onderkant van de lat op de lijn terechtkomen. Net toen Ajax dacht de winst binnen te hebben, scoorde Brøndy in de laatste minuut van de blessuretijd. Via Julien Escudé stuiterde een schot van Martin Retov achter de kansloze Vonk.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl