Manchester City op kop in Engeland

24 augustus 2005, 01:02

Manchester City heeft zich aan kop van de Britse Premier League genesteld. De ploeg van middenvelder Kiki Musampa won haar derde competitiewedstrijd met 1-2 van Sunderland, waardoor het de trotste lijstaanvoeder is in Engeland. Man City kan sowieso 24 uur genieten van haar koppositie, want woensdagavond komen Chelsea en Tottenham Hotspur in actie.

In Sunderland kende Manchester City een droomstart. Al binnen een half uur hadden Darius Vassell en Trevor Sinclair de ploeg van Musampa op een 0-2 voorsprong gebracht. Anthony le Tallec bracht de thuisclub nog terug in de wedstrijd, maar verder dan 1-2 kwam Sunderland niet. Hierdoor staat de ploeg na drie wedstrijden nog altijd met lege handen. Manchester City daarentegen voert voor het eerst sinds 1993 de Premier League weer eens aan.

Middlesbrough, de grootste Nederlandse kolonie van het Premiership, kwam voor het eerst dit seizoen tot winst. De ploeg boekte kinderlijk eenvoudig een 0-3 zege in de uitwedstrijd tegen Birmingham City. Mark Viduka was met twee doelpunten de grote man bij het team van Hasselbaink, Reiziger en Boateng.

De laatste Nederlander die dinsdagavond in actie kwam in de Premier League was Sander Westerveld. De doelman van Portsmouth maakte opnieuw geen zekere indruk, werd voor de tweede keer dit seizoen geklopt door een eigen doelpunt, maar pakte toch een puntje. In eigen huis speelde Porthmouth met 1-1 gelijk tegen Aston Villa, de nieuwe club van Milan Baros.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen