Chelsea wint, Spurs gelijk

25 augustus 2005, 00:01

Manchester City heeft slechts één dag kunnen genieten van haar koppositie in de Premier League. Regerend kampioen Chelsea won woensdagavond kinderlijk eenvoudig met 4-0 van West Bromwich Albion, waardoor de ploeg van José Mourinho met negen punten uit drie wedstrijd het Premiership aanvoert. Tottenham Hotspur verloor uit bij Blackburn haar eerste punten van het seizoen.

Chelsea, dat aantrad met Shaun Wright-Philips in plaats van Arjen Robben in de basisopstelling, had in eigen huis geen enkele moeite met West Bromwich Albion. Frank Lampard scoorde in de eerste helft de bevrijdende 1-0 voor Chelsea, waarna Joe Cole op aangeven van Wright-Philips de score verdubbelde. De derde Chelsea-treffer kwam op naam van Didier Drogba, die in de spits de voorkeur kreeg boven Hernán Crespo. Na deze allesbeslissende 3-0 kwamen Crespo en Robben alsnog het veld in. Robben slaagde er direct in om zich te onderscheiden, door na een sterke actie Frank Lampard in staat te stellen om de 4-0 binnen te schieten. 

Door deze simpele zege nam Chelsea afstand van Tottenham Hotspur. De ploeg van Martin Jol had haar eerste twee competitiewedstrijden gewonnen, maar mocht haar handen dichtknijpen dat het in Blackburn een punt mee naar huis kon nemen: 0-0. Jol had onder meer spits Defoe en Edgar Davids op de bank gelaten. In de tweede helft kwam Davids in het veld voor de falende Mido. 

Arsenal naderde Tottenham tot op één punt door in eigen huis met 4-1 te winnen van Fulham. Na een bijzonder fraaie treffer van Jensen kwam Fulham tegen de verhouding in op 0-1, maar Arsenal slaagde er al gauw in om de situatie om te buigen. Via Cygan kwam Arsenal nog voor rust op gelijke hoogte, waarna Henry (2x) en nogmaals Cygan de 4-1 eindstand op het scorebord brachten. Bij Arsenal speelde Dennis Bergkamp een uitstekende wedstrijd, evenals de nieuwe aanwinst Hleb.

De vierde wedstrijd in de Premier League van woensdagavond ging tussen Bolton Wanderers en Newcastle United. Diouf zorgde voor de 1-0, waarna Stelios Giannakopoulos de score verdubbelde voor de ploeg van manager Sam Allardyce. Newcastle staat hierdoor nog altijd op slechts één punt uit drie wedstrijden.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen