De Zeeuw: "Publiek sleepte ons er doorheen"

16 mei 2011, 00:02   Bijgewerkt: 15 mei 2011, 22:14

Ajax en FC Twente ontliepen elkaar dit hele seizoen niet veel. Drie keer eerder kwamen beide teams elkaar deze voetbaljaargang tegen en telkens was het verschil klein, maar Ajax won niet één keer. Tot zondag, in de allerbelangrijkste wedstrijd van allemaal. In de eigen ArenA versloeg Ajax de concurrent uit Enschede met 3-1.

Dat had Ajax voor een groot deel te danken aan het thuisvoordeel, vindt Demy de Zeeuw. Hij  was lyrisch over de manier waarop de fans van Ajax de ploeg naar de titel schreeuwden. "Het publiek heeft ons er op sommige momenten doorheen gesleept. Ze waren echt fantastisch. Deze titel is voor hen", zei hij tegen FCUpdate.nl.

Voor De Zeeuw betekende het de tweede landstitel uit zijn carrière, na zijn succes met AZ in 2009. "Dat was een heel andere situatie", weet hij nog. "We hadden toen een vrij grote voorsprong en werden kampioen voor de televisie, omdat PSV van Ajax won. Nu werden we op het veld kampioen, tegen onze rechtstreekse concurrent."

En dus mocht De Zeeuw zondagavond naar het Museumplein voor een huldiging. "In 1995 stond ik daar als supporter om de titels van Ajax te vieren. Nu mag ik er zelf staan. Ongelooflijk. Van zoiets droom je als klein jongetje", glundert hij.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen