Lodewijks en Huntelaar in voorlopige WK-selectie

21 april 2006, 12:26

Marco van Basten heeft een voorlopige selectie van 33 namen bekendgemaakt voor het WK. Doelman Patrick Lodewijks en spits Klaas Jan Huntelaar zijn de meest opvallende namen, terwijl Roy Makaay de meest belangrijke afwezige is. De spits van Bayern München lijkt het WK dan ook te kunnen vergeten. Ook Clarence Seedorf, Nick Hofs en Pierre van Hooijdonk ontbreken in de voorlopige selectie.

Van Basten zal deze groep van 33 spelers op 15 mei terugbrengen tot een definitieve selectie van 23 man. Opvallend is vooral dat de jonge Maarten Stekelenburg met routinier Patrick Lodewijks lijkt te strijden om de positie van derde doelman. 

In de defensie zijn Wilfred Bouma en Jan Kromkamp na een afwezigheid weer terug in de groep van Van Basten. Ook Urby Emanuelson en Kew Jaliens zitten opnieuw bij de groep. Op het middenveld mogen Edgar Davids en Nigel de Jong, die allebei ontbraken in het oefenduel met Italië, nog hopen op een plaats in de definitieve selectie.

De linie waar de meest gegadigden zijn voor een plaats in de selectie, is de aanval. Van Basten heeft op dit moment negen aanvallers in zijn groep, maar de verwachting is dat hij dit aantal terug zal brengen tot zes. Roy Makaay is definitief afgevallen, terwijl Klaas Jan Huntelaar voor het eerst present is in een selectie van Van Basten. Ook Ryan Babel zit, ondanks zijn reserverol bij Ajax, bij de voorlopige groep.

Doel: Patrick Lodewijks (Feyenoord), Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (AZ).

Verdediging: Khalid Boulahrouz (HSV), Wilfred Bouma (Aston Villa), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Tim de Cler (AZ), Urby Emanuelson (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Jan Kromkamp (Liverpool), Joris Mathijsen (AZ), André Ooijer (PSV), Barry Opdam (AZ) en Ron Vlaar (Feyenoord).

Middenveld: George Boateng (Middlesbrough), Mark van Bommel (Barcelona), Phillip Cocu (PSV), Edgar Davids (Tottenham Hotspur), Nigel de Jong (HSV), Denny Landzaat (AZ), Hedwiges Maduro (Ajax), Wesley Sneijder (Ajax) en Rafael van der Vaart (HSV).

Aanval: Ryan Babel (Ajax), Romeo Castelen (Feyenoord), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Feyenoord), Martijn Meerdink (AZ), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Chelsea) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV)

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen