Ajax bibbert na gelijkspel tegen PAOK

28 juli 2010, 22:40   Bijgewerkt: 28 juli 2010, 23:48

De sportief en financieel aantrekkelijke groepsfase van de Champions League is opnieuw ver weg voor Ajax. Tegen PAOK Saloniki hoopte de ploeg woensdag een stevig fundament te leggen voor de return van volgende week in Griekenland, maar dat mislukte. Door een prachtgoal van Luis Suarez kwam Ajax in de eigen ArenA nog wel op voorsprong, maar na rust kwamen de Grieken terug tot 1-1.

Een keer of drie. Meer trainingen zal Luis Suarez niet meegedaan hebben bij Ajax, sinds het WK. De Uruguayaan meldde zich vorige week woensdag weer in Amsterdam na zijn avontuur in Zuid-Afrika, maar vertrok een dag later alweer naar Barcelona om zijn zwangere vrouw bij te staan. Pas maandag keerde hij weer terug.

Een terechte voorsprong, want Ajax was in het eerste deel van de wedstrijd heer en meester. Alleen al voor rust kreeg de thuisploeg vijf prima mogelijkheden om te scoren, waarvan drie voor Suarez. Ook de verrassende spits Miralem Sulejmani (schot voorlangs) en Siem de Jong (schot gered) waren dicht bij een goal.

Om nog wat te forceren bracht Ajax-coach Martin Jol in de slotfase nog een extra aanvaller (Jeffrey Sarpong) in het veld. Niet voor Suarez, hij bleef 'gewoon' negentig minuten staan, maar voor Urby Emanuelson. Met Sarpong erbij deed Ajax wat het kon om de 2-1 af te dwingen, maar de zo vurig gewenste treffer bleef uit. Het bleef zo 1-1, een score die allesbehalve geruststellend is met het oog op de return in Saloniki. Ajax moet volgende week vol aan de bak om een CL-strop te voorkomen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!