Oranje met één WK-ganger naar Oekraïne

28 juli 2010, 19:38   Bijgewerkt: 28 juli 2010, 19:56

Het Nederlands elftal treedt op 11 augustus met een B-elftal aan in de oefenwedstrijd in en tegen Oekraïne. Bert van Marwijk maakte woensdag zijn 18-koppige selectie bekend. Michel Vorm is de enige WK-ganger die is opgenomen in het keurkorps voor de vriendschappelijke interland in Donetsk.

“Door ons lange verblijf in Zuid-Afrika, komt de interland tegen Oekraïne voor de WK-gangers veel te vroeg. Zij zijn of nog met vakantie, of pas net weer aan de slag bij hun club. Bovendien wil ik hen op dit moment absoluut niet onnodig extra belasten”, legt Van Marwijk uit waarom hij met een B-elftal naar Oekraïne afreist.

“Voor mij is het een uitgelezen mogelijkheid deze talentvolle spelers met het oog op de kwalificatieduels voor EURO 2012, een paar dagen onder mijn hoede te hebben. Uiteraard is dit in goed overleg gegaan met mijn Jong Oranje-collega Cor Pot”, sluit Van Marwijk af. Op dezelfde avond als het grote Oranje speelt Jong Oranje een EK-kwalificatieduel in en met Liechtenstein.

In de Oekraïense miljoenenstad krijgen zeven spelers de kans om hun debuut te maken voor Oranje. Roy Beerens, Jeffrey Bruma, Siem de Jong, Erik Pieters, Ronnie Stam en Ricky van Wolfswinkel ontvingen voor het eerst een invitatie voor Oranje. Ook Jeremain Lens wacht nog op zijn eerste speelminuten in het Nederlands elftal. De PSV’er zat echter al wel bij de voorselectie voor het WK in Zuid-Afrika.

Selectie Nederland voor oefenwedstrijd tegen Oekraïne

Doel: Michel Vorm (FC Utrecht), Piet Velthuizen (Vitesse);

Verdediging: Vurnon Anita (Ajax), Glenn Loovens (Celtic), Jeffrey Bruma (Chelsea), Erik Pieters (PSV), Ronnie Stam (FC Twente), Ron Vlaar (Feyenoord);

Middenveld: Otman Bakkal (PSV), Wout Brama (FC Twente), Urby Emanuelson (Ajax), David Mendes da Silva (Red Bull Salzburg), Orlando Engelaar (PSV), Theo Janssen (FC Twente), Siem de Jong (Ajax);

Aanval: Roy Beerens (sc Heerenveen), Jeremain Lens (PSV), Ricky van Wolfswinkel (FC Utrecht).

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen