De Zeeuw: "Jol past beter bij Ajax dan Van Gaal"

Koen Freriks
19 oktober 2009, 18:51

De AZ-fans snapten er afgelopen zomer niets van: waarom verhuisde Demy de Zeeuw van de landskampioen naar de nummer drie Ajax? Inmiddels is de Oranje-international de leider van Ajax op het middenveld en is zijn oude club ver afgezakt in de Eredivisie. In Sportweek gaat hij met een tevreden gevoel in op de verschillen tussen beide clubs en vindt hij Martin Jol de ideale trainer voor Ajax.

Volgens De Zeeuw heeft Ajax met Martin Jol een betere trainer dan AZ met Ronald Koeman. "Jol is als trainer verder dan Koeman. Koeman borduurt graag voort op het werk van zijn voorganger. Jol kan zelf een ploeg opbouwen, zet het tactisch goed neer, maakt spelers individueel beter. Soms met een grapje dan pakt hij je weer keihard aan", vindt de kleine middenvelder.

"Van Gaal deed het ook zo. Ze bieden duidelijkheid. Tegelijk voel je altijd vertrouwen van ze. Van Gaal zat er nog dichter bovenop. Je kreeg op een presenteerblaadje wat je moest doen. Jol laat ons ook zelf nadenken. Hij past hier beter dan Van Gaal, denk ik. Bij Ajax zijn meer mannetjes dan bij AZ. Marco van Basten had daar veel moeite mee vorig seizoen. Die pakte Luis Suarez een paar keer hard aan in de media."

Volgens De Zeeuw doet Jol dat anders: "Hij beschermt zijn spelers naar buiten toe, maar prikkelt ze binnenskamers doorlopend. Je ziet jongens sneller groeien dan vorig seizoen. Van de reserves hoor je geen wanklank. Dat is knap, want de selectie is enorm groot en divers."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen