Ongeïnspireerd Oranje laat langs Japan

5 september 2009, 15:52   Bijgewerkt: 5 september 2009, 17:40

Zonder te imponeren heeft Nederland in een vriendschappelijk duel afgerekend met Japan. Door doelpunten na rust van Robin van Persie, Wesley Sneijder en Klaas Jan Huntelaar werd het in Enschede 3-0. Debutant Eljero Elia was goed voor twee assists. Tegenvaller voor Oranje was de blessure die Sneijder opliep. Hij moest het veld per brancard verlaten en is mogelijk lang uit de roulatie.

Enige pluspunt was dat Michel Vorm achterin de nul hield. De keeper begon in de basis en kwam eigenlijk geen moment in de problemen. In de rust werd Vorm vervangen door Piet Velthuizen, die hiermee zijn debuut maakte in het Nederlands elftal. Het totaal aantal debutanten van de middag kwam daarmee op drie, want naast Velthuizen deden ook Glenn Loovens en Eljero Elia voor het eerst mee in de nationale ploeg. Loovens begon in de basis als centrale verdediger, Elia kwam na rust in de ploeg in plaats van de tegenvallende Arjen Robben.

Het verzet van Japan was na deze 1-0 gebroken en even later maakte Wesley Sneijder er zelfs 2-0 van. De middenvelder van Inter krulde de bal fraai binnen, na voorbereidend werk van invaller Demy de Zeeuw. Dit betekende het twaalfde interlanddoelpunt voor Sneijder, die voor het eerst sinds tijden weer eens in de basis mocht beginnen. Hij kreeg de vorkeur boven Rafael van der Vaart. In de slotfase bepaalde Klaas Jan Huntelaar, op aangeven van opnieuw Elia, de eindstand op 3-0.

Minpunt was wel dat Wesley Sneijder tegen de Schotten vermoedelijk niet inzetbaar is. Hij liep in de slotfase van de wedstrijd een ogenschijnlijk zware blessure op en werd per brancard van het veld gedragen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen