Emanuelson hoopt op terugkeer in Oranje

4 maart 2009, 14:48

Urby Emanuelson is één van de spelers die onder bondscoach Bert van Marwijk uit beeld geraakt is bij het Nederlands elftal. De Ajacied zat onder Van Marwijks voorganger Marco van Basten jarenlang vast bij de Oranje-selectie, maar wacht nu al bijna een jaar uit een uitnodiging voor de nationale ploeg.

"Het is een vreemd contrast: ik ben voor mijn gevoel aan mijn beste en meest constante seizoen tot nu toe bezig, maar aan de andere kant heb ik al een jaar geen interland meer gespeeld. En ik heb op dit moment ook niet het gevoel dat ik er heel dicht tegenaan zit. Ik moet gewoon doorgaan op het pad dat ik dit seizoen ben ingeslagen en dan maar hopen dat ze me weer een keer nodig hebben bij Oranje", zegt Emanuelson in de nieuwe editie van Voetbal International. 

Mogelijk speelt voor Van Marwijk mee, dat Emanuelson dit seizoen bij Ajax niet meer als linksback opgesteld wordt. En juist voor die positie werd de linkspoot in het verleden vaak bij Oranje gehaald. "Ik heb dit seizoen gemerkt wat ik diep in mijn hart al langer wist: ik bén geen verdediger. Het tegenstrijdige is dat ik als verdediger het Nederlands elftal heb gehaald", aldus de 22-jarige Ajacied.

Sinds zijn debuut in 2006 kwam Emanuelson elf keer uit voor het Nederlands elftal.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen