Verbazing om zondebok die Van Hooijdonk aanwijst bij Oranje: ‘Edson Álvarez was dit nooit gebeurd’

7 september 2024, 22:05
Foto: © Imago

Pierre van Hooijdonk vindt dat Xavi Simons een fors negatief aandeel had in het doelpunt dat het Nederlands elftal zaterdagavond in de eerste helft incasseerde tegen Bosnië en Herzegovina. Journalist Henk Spaan is het daar echter niet mee eens.

Joshua Zirkzee bracht Oranje zaterdagavond na twaalf minuten voetballen op voorsprong tegen Bosnië, maar niet veel later viel aan de overzijde de gelijkmaker alweer. Denis Huseinbasic genoot ontzettend veel vrijheid op het middenveld, waarna de Bosnische middenvelder Ermedin Demirovic vrijspeelde tussen Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk in. Demirovic rondde oog in oog met doelman Bart Verbruggen af: 1-1.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Woedende reacties op volstrekt mislukte Oranje-voorbeschouwing van NOS: ‘Volkomen gestoord’

Van Hooijdonk analyseert het doelpunt van Demirovic in de rust bij de NOS. Hij richt zijn pijlen op Simons en merkt op dat de aanvallende middenvelder Huseinbasic liet weglopen uit zijn rug. “Simons kiest ervoor om uit te stappen. Dan is zijn tegenstander eigenlijk helemaal vrij”, aldus Van Hooijdonk, die ook vindt dat De Ligt en Van Dijk het gat ten opzichte van Demirovic ‘kleiner hadden moeten maken’. “Met name De Ligt”, aldus de analist.

Spaan is het overduidelijk niet eens met de analyse van Van Hooijdonk en komt op X met een reactie. “Hoezo krijgt Simons nu de schuld?”, vraagt de journalist zich af. Volgens Spaan had Jerdy Schouten Huseinbasic moeten oppakken. “Dit was de man voor een verdedigende middenvelder. Edson Álvarez was dit nooit gebeurd. Waar was Schouten?”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Conflict tussen Koeman en Bergwijn zorgt voor hevige discussie aan Vandaag Inside-tafel

Aan tafel bij Vandaag Inside ontstaat een flinke discussie over het conflict tussen bondscoach Ronald Koeman en Steven Bergwijn.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Als voetballers als Xavi Simons in zichzelf gaan geloven moeten alle alarmbellen afgaan! Tegen mindere goden kan hij wellicht excelleren, laten we dinsdag eerst even afwachten!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen