Ronald Koeman weigert één vraag te beantwoorden: ‘Dan krijg ik het land over mij heen’

7 september 2024, 23:44   Bijgewerkt: 8 september 2024, 16:44
Foto: © NOS

Ronald Koeman heeft zaterdagavond na afloop van Nederland - Bosnië & Herzegovina (5-2) geweigerd om zich uit te laten over de naderende transfer van Memphis Depay naar Corinthians.

Memphis zit op dit moment nog zonder club, maar zet zijn loopbaan vrijwel zeker voort in de Braziliaanse competitie bij Corinthians. “Hij lijkt te gaan tekenen. Heeft hij jou gevraagd wat je daarvan vindt?”, vraagt verslaggever Jeroen Stekelenburg van de NOS afloop van de wedstrijd tegen Bosnië aan Koeman.

Artikel gaat verder onder video

Koeman erkent ‘contact gehad te hebben’ met Depay. “Wat vind je daarvan?”, vraagt Stekelenburg. De bondscoach wil daar echter geen antwoord op geven. “Ik zal mijn vingers nu even niet weer branden, want anders krijg ik het hele land weer over mij heen.”

LEES OOK: Ronald Koeman reageert op felle uithaal van Steven Bergwijn

Stekelenburg merkt op dat Koeman ‘voorzichtig is’. “Dat past niet bij me”, reageert de coach. “Maar misschien moet ik af en toe iets voorzichtiger zijn, als ik zie wat er geroepen wordt door Jan en allemaal op het moment dat ik iets zeg over Bergwijn… Dan denk ik ook: misschien had ik iets tactischer moeten zijn. En dat kost mij, zoals iedereen weet, af en toe een kleine moeite.”

Koeman stelde tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag dat de deur voor het Nederlands elftal wat hem betreft gesloten is voor Bergwijn. De vleugelaanvaller maakte op de slotdag van de zomerse transferperiode de overstap van Ajax naar het Saudische Al-Ittihad en dat was volgens de bondscoach geen sportieve stap. Bergwijn was niet van deze uitgespraken gediend en toonde zich vrijdag in een interview uiterst kritisch op de bondscoach. Bergwijn liet weten klaar te zijn met Koeman en niet meer in actie te willen komen onder de huidige bondscoach. Daarnaast trok hij de geloofwaardigheid van Koeman in twijfel.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Conflict tussen Koeman en Bergwijn zorgt voor hevige discussie aan Vandaag Inside-tafel

Aan tafel bij Vandaag Inside ontstaat een flinke discussie over het conflict tussen bondscoach Ronald Koeman en Steven Bergwijn.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

ERIMIR
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Koeman moet nu niet met 2 maten gaan meten en gewoon zijn mening geven over de transfer van Depay en over de Braziliaanse competitie, wat je ervan vindt. Dan ben je jezelf en kom je geloofwaardig over.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Hij geeft juist aan dat hij eigenlijk niet eerlijk kan zijn . En dat komt door de media en de deugreacties bij veel mensen . Ik vind het juist wat v d vaart zegt lekker als iemand gewoon zijn mening geeft . Veel mensen blijkbaar niet dat bleek vorige week wel . Daarom zegt hij nu niks Verder is er in mijn ogen (ook al ben ik zeker geen depay fan) een verschil tussen depay en bergwijn . Depay speelt al jaren basis ,en bergwijn is een te dikke reserve . De saudi competitie is afbouwen ,de braziliaanse is toch een competitie waar best veel talent zit ,met hier en daar een oudere speler om de boel te sturen . Maar goed als depay niet meer wordt opgeroepen vind ik dat prima . Ik vind sowieso het allemaal heisa om niks . De bondscoach kiest en thats it . Hij is verantwoordelijk

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen