TOTO KNVB-Beker (Halve finales)
Stadion Feijenoord Rotterdam

Live verslag Feyenoord - Ajax

• 90' +12
      Afgelopen! Ajax verslaat Feyenoord en gaat naar de finale van de KNVB Beker: 1-2!
  • 90' +7
      Ook nog een gele kaart voor López, die Brobbey vasthoudt en zo een counter voorkomt.
  • 90' +6
       Nog een wissel bij Ajax. Bergwijn wordt vervangen door Grillitsch.
  • 90' +6
    Ajax moet nog verder met tien man. Taylor krijgt zijn tweede gele kaart na een overtreding op Danilo.
  • 90' +5
      Rulli krijgt nog een gele kaart omdat hij lang treuzelt met het nemen van een vrije trap.
  • 90' +3
       Nog een late wissel bij Feyenoord. López vervangt Hartman.
  • 90'
    test speler Brobbey
  • 90'
    De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt minimaal acht minuten.
  • 87'
    Paal! Giménez denkt de gelijkmaker tegen de touwen te knikken, maar ziet zijn kopbal tegen de paal vliegen.
  • 85'
    Het gaat nu op en neer in de laatste minuten van de wedstrijd. Feyenoord heeft nog maar heel even om een gelijkmaker te forceren.
  • 82'
       Slot gebruikt ook zijn laatste mogelijkheid om te wisselen. Dilrosun komt erin voor Idrissi.
  • 79'
      Wieffer wordt op de bon geslingerd door Lindhout. Hij beukt Tadic ondersteboven en heeft geel ontvangen.
  • 78'
    Hancko krijgt ineens een goede schietkans, maar de verdediger knalt hoog over in kansrijke positie.
  • 76'
    De thuisploeg dringt steeds nadrukkelijker aan. Nu kopt invaller Bullaude recht in de handen van Rulli.
  • 73'
       Een dubbele wissel bij Ajax. Baas en Berghuis gaan naar de kant. Bassey en Hato komen erbij in de achterhoede.
  • 70'
       Daar is de kans voor Giménez, die denkt te profiteren van een glijpartij van Timber. De spits schiet hard over.
  • 67'
       Slot grijpt hard in. Pedersen, Trauner, Jahanbakhsh en Szymański gaan naar de kant. Kasanwirjo, Bullaude, Danilo en Paixão vallen in.
  • 66'
       Daar is de wissel van Ajax. Klaassen zit inmiddels in de dug-out. Brobbey maakt de wedstrijd vol namens de Amsterdammers.
  • 65'
    Klaassen is inmiddels weer gaan zitten en lijkt niet verder te kunnen. De middenvelder heeft nog altijd last van het hoofd.
  • 64'
      Tadic en Kökçü hebben allebei een gele kaart gekregen voor hun aandeel in het opstootje.
  • 64'
    De wedstrijd is weer hervat. We gaan nog een half uur voetballen in De Kuip. Ajax leidt met 1-2.
  • 64'
  • 63'
    De wedstrijd wordt tijdelijk gestaakt. Na een opstootje wordt Klaassen geraakt door een voorwerp uit het publiek. Zijn hoofd zit onder het bloed.
  • 61'
       Aan de zijde van Ajax kan Kudus niet verder. Hij wordt vervangen door Francisco Conceição.
  • 59'
    Feyenoord speelt door als Kudus op de grond ligt. Uiteindelijk verdient Jahanbakhsh een hoekschop. Eerst komt er een behandeling voor Kudus.
  • 56'
    Feyenoord moet met een antwoord komen en zoekt de aanval richting het eigen fanatieke publiek. Ajax loert op de tegenstoot.

DOELPUNT

• 45'
      Het is rust in Rotterdam! Een leuke Klassieker is halverwege allesbehalve beslist: 1-1!

DOELPUNT

• 45'
      Het is gelijk in De Kuip! Feyenoord slaat vlak voor rust toe. Giménez kopt van dichtbij raak: 1-1!
  • 45'
    De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt minimaal vijf minuten.
  • 42'
    Wederom een kans voor Feyenoord. Wieffer kan afronden na een verre ingooi van Jahanbakhsh, maar schiet recht op Rulli.
  • 38'
      Taylor is de tweede Ajacied die vanavond op de bon gaat. Hij maait Szymański voor de ogen van Lindhout onderuit.
  • 36'
    Rulli is weer aangeslagen na een hoekschop van Feyenoord. De goalie van Ajax lijkt licht te zijn geraakt. Het spel gaat verder.
  • 33'
    Ajax duikt weer eens op voor het doel van Feyenoord. Tadic legt klaar voor Klaassen, die via een Feyenoorder naast schiet. De hoekschop levert niks op.
  • 31'
    Feyenoord lijkt wat beter in de wedstrijd te komen. Pedersen verspeelt nu echter knullig de bal, het gevaar voor Ajax is even geweken.
  • 29'
    De wedstrijd ligt even stil zodat de spelers die mee doen aan de Ramadan even wat kunnen eten en drinken. Dat geldt onder meer voor Idrissi en Kökçü.
  • 27'
  • 24'
    Wat een kans voor Jahanbakhsh! De aanvaller moet de gelijkmaker binnenschieten, maar krijgt de bal niet tussen de palen.
  • 22'
    Het eerste kwart van De Klassieker is achter de rug en Ajax zal niet ontevreden zijn. De gasten staan op voorsprong en houden Feyenoord voorlopig van het doel.
  • 20'
    Ajax is vooralsnog dreigender dan Feyenoord. Nu is Bergwijn gevaarlijk in combinatie met Baas. Trauner voorkomt echt gevaar van de bezoekers.
  • 18'
      De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor TImber. De Ajacied haalt Giménez onderuit en gaat in het boekje van Lindhout.

DOELPUNT

• 14'
      Ajax komt op voorsprong in Rotterdam! Tadic schiet raak na geklungel van Pedersen en Jahanbakhsh: 0-1!
  • 11'
    Rulli had wat last na zijn redding en moest even behandeld worden. Inmiddels staat de goalie weer en lijkt hij gewoon verder te kunnen.
  • 8'
    Wat een kans voor Giménez! De spits draait landgenoot Álvarez helemaal dol, maar stuit vervolgens op doelman Rulli.
  • 6'
    Aan de overkant is Jahanbakhsh weg. Hij neemt echter teveel tijd en schuift de bal uiteindelijk in de handen van Rulli.
  • 5'
    Het eerste kansje van de wedstrijd is voor Ajax. Bergwijn slingert goed voor, maar Kudus knikt de bal hoog over het doel van Wellenreuther.
  • 4'
    Lindhout laat meteen merken niet te snel te willen fluiten. Hij laat valpartijen van Tadic en Giménez gaan.
  • 2'
    We zijn weer begonnen, eindelijk kunnen we gaan genieten van De Klassieker.
  • 2'
    De bal heeft vooralsnog maar even gerold in De Kuip. De fans van de thuisploeg steken het nodige vuurwerk af. Scheidsrechter Lindhout wacht daarom even.
  •
      We zijn begonnen in Rotterdam-Zuid! Feyenoord en Ajax strijden daar voor een plekje in de finale van de KNVB Beker.