Zidane Iqbal (FC Utrecht) krijgt een vrije trap op zijn eigen helft.
       Wissel bij FC Utrecht. Adrian Blake komt in het veld voor Sam Lammers.
  • 82'
    Schot van Jensen van dichtbij gaat voorlangs.
  • 82'
    Flamingo schiet van ver en brengt Schendelaar in de problemen. De keeper redt in twee instanties.

DOELPUNT

• 80'
      Weer Liberg met de treffer. FC Utrecht op een 4-1 voorsprong tegen PEC Zwolle!
  • 77'
    Fraulo krijgt met een fraai hakje de assist op zijn naam.

DOELPUNT

• 77'
      Lidberg met de 3-1 voor FC Utrecht.
  • 76'
    Voorzet van Toornstra bereikt geen medespeler.
  • 75'
       Wissel bij PEC Zwolle. Mohamed Oukhattou komt in het veld voor Filip Krastev.
  • 75'
    Lidberg kopt de bal slim door naar Jensen die de bal niet onder controle krijgt en kwijtraakt.
  • 74'
    Overtreding van Anouar El Azzouzi (PEC Zwolle).
  • 74'
    Isac Lidberg (FC Utrecht) krijgt een vrije trap op de linkervleugel.
  • 74'
    Reijnders probeert de bal binnen de lijnen te houden, maar struikelt half. FC Utrecht mag ingooien.
  • 72'
    Na het sPECtaculaire eerste kwartier van de tweede helft is er de laatste tien minuten nog maar weinig gebeurd.
  • 67'
    Toornstra stuurt de bal naar de hoek. Schendelaar koos dezelfde richting en heeft de bal klem.
  • 66'
    Vrije trap voor de FC nu, op de rand van het Zwolse strafschopgebied.
  • 65'
  • 65'
    Oscar Fraulo (FC Utrecht) krijgt een vrije trap op de helft van de tegenstander.
  • 65'
    Viergever krijgt zijn hoofd net niet goed tegen een vrije trap. De verdediger stond bovendien buitenspel.
  • 64'
  • 64'
    Isac Lidberg (FC Utrecht) krijgt een vrije trap op de helft van de tegenstander.
  • 63'
    Overtreding van Damian van der Haar (PEC Zwolle).
  • 63'
    Mike van der Hoorn (FC Utrecht) krijgt een vrije trap op zijn eigen helft.
  • 62'
       Wissel bij PEC Zwolle. Damian van der Haar komt in het veld voor Thomas Lam.
  • 62'
       Wissel bij PEC Zwolle. Apostolos Vellios komt in het veld voor Younes Namli.
  • 61'
    Kanjse voor FC Utecht. Schendelaar redt in twee instanties.
  • 60'
    Het is voor de aanvaller alweer zijn elfde competitietreffer.

DOELPUNT

DOELPUNT

• 50'
      Jens Toornsta met de 2-0!
  • 47'
    Na een voorzet van invaller Van der Maarel kopt Lidberg, een andere invaller tegen de paal en werkt Lammers de rebound binnen.

DOELPUNT

• 45' +3
      Eerste helft afgelopen, FC Utrecht 0, PEC Zwolle 0.
  • 45' +2
    Schendelaar is attent en onderschept een voorzet van Boussaid.
  • 45'
    Er komen nog minimaal drie extra minuten bij.
  • 45'
    Kersten voorkomt dat de bal bij Jensen komt.
  • 43'
    Krastev met een fraai actie, toch loopt de aanvaller zich vast.
  • 40'
  • 40'
    Wedstrijd onderbroken , die niet verder kan door een blessure Bram van Polen (PEC Zwolle).
  • 39'
    Thy uit de draai. Zijn schot wordt geblokt.
  • 34'
    Overtreding van Filip Krastev (PEC Zwolle).
  • 34'
    Can Bozdogan (FC Utrecht) krijgt een vrije trap op zijn eigen helft.
  • 34'
    Daar is de eerste echte kans. Jensen lijkt de bal niet goed te raken. Zijn inzet raakt de paal.
  • 31'
      Davy van den Berg (PEC Zwolle) krijgt een gele kaart vanwege een ernstige overtreding.
  • 31'
  • 31'
  • 31'
    Corner van Toornstra is net te hoog voor Van der Hoorn.
  • 30'
    Even wat druk van FC Utrecht, het leidt nog niet tot een kans.
  • 28'
    Nu een trap van Schendelaar, ook nu blijft de bal niet in het speelveld.
  • 28'
    Thy probeert een medespeler te bereiken, maar de bal gaat over de zijlijn.
  • 27'
    De wedstrijd wil vooralsnog niet loskomen. We zien teveel foute passes en slordigheden.
  • 25'
    Even ruimte voor PEC naar balverlies van Bozdogan, de bezoekers weten niet te profiteren.
  • 20'
    Voorzet Toornstra komt niet bij een medespeler. Aan de overkant een schotje van Namli, die besefte dat hij buitenspel stond.
  • 18'
  • 17'
    Wedstrijd onderbroken (PEC Zwolle).
  • 16'
    Kwartier gespeeld in Utrecht. Aan beide zijden wat slordige momenten, maar nog geen echte kansen.
  • 16'
    Langdurig balbezit van PEC. Van Polen geeft de bal uiteindelijk voor. Utrecht werkt weg.
  • 15'
  • 15'
    Wedstrijd onderbroken (FC Utrecht).
  • 11'
    Nu weer een slecht pass van Lam, het loopt goed af voor de verdediger van PEC.
  • 9'
    Viergeven met een zwakke pass. Zwolle neemt over, maar kiest ervoor om de bal rond te spelen.
  • 8'
    Schendelaar glijdt uit als hij uitrapt, de bal komt toch bij een ploeggenoot.
  • 7'
    Namli met een lage voorzet. Barkas oderschept.
  • 5'
    Met kunst en vliegwerk doorstaat PEC de corner, de pogingen van Viergever en Lammers smoorden in het volle strafschopgebied.
  • 4'
    Moeizame opbouw van PEC. Eerste corner is voor FC Utrecht.
  • 3'
    Lennart Thy (PEC Zwolle) krijgt een vrije trap op zijn eigen helft.
  • 3'
    Overtreding van Niklas Vesterlund (FC Utrecht).
  • 3'
    Slordige uittrap van Barkas, de bal gaat over de zijlijn.
  • 1'
    Er is afgetrapt in Utrecht. FC Utrecht - PEC Zwolle is begonnen!
  •
      Eerste helft begint.
  •
    Scheidsrechter vananvond is Serdar Gözübüyük.
  •
    Filip Krastev scoorde afgelopen zondag als invaller tegen Ajax en heeft nu een basisplaats. Hij vervangt de geschorste Odysseus Velanas.
  •
    PEC Zwolle start met de volgende formatie: Schendelaar; Van Polen, Kersten, Lam, McNulty; El Azzouzi, Van den Berg; Namli, Krastev, Reijnders; Thy.
  •
    Mike van der Hoorn keert na zijn schorsing terug in de basis.
  •
    FC Utrecht start met de volgende elf: Barkas; Vesterlund, Van der Hoorn, Viergever, Elkarouani; Bozdogan, Flamingo; Toornstra, Jensen, Boussaid; Lammers.
  •
    In eigen huis verloor FC Utrecht voor het laatst in 2015 van PEC, destijds werd het 0-2.
  •
    Eerder dit seizoen won PEC in Zwolle met 1-0 van FC Utrecht door een benutte strafschop van Ferdy Druijf. De Zwolse goalgetter ontbreekt echter al een tijdje vanwege blessureleed.
  •
    PEC Zwolle heeft momenteel 28 punten en staat daarmee op plaats 14. Dit ook omdat Heracles momenteel met maar liefst 3-0 voor staat tegen AZ. De Blauwvingers behaalden uit de laatste zeven wedstrijden slechts één schamel puntje.
  •
    De Utrechters hebben tot dusver negen keer gewonnen, gelijkgespeeld en verloren en tellen derhalve 36 punten.
  •
    FC Utrecht begint al nummer negen aan het duel en wipt bij winst weer over Sparta heen.
  •
    Welkom bij het liveverslag van FC Utrecht - PEC Zwolle. De ploegen trappen om 20:00 uur af voor hun 28e competitiewedstrijd.