Wedstrijd afgelopen, sc Heerenveen 1, Sparta Rotterdam 3.
  • FT
    En daarmee sluiten we het live verslag af. Prettige avond nog!
  • FT
    Een volkomen terecht overwinning van Sparta op een pover Heerenveen, dat alleen in de beginfase een vuist kon maken.
  • FT
    Het is afgelopen! Sparta wint en is de nieuwe koploper van de Eredivisie.

• 90' +5
      Tweede helft afgelopen, sc Heerenveen 1, Sparta Rotterdam 3.
  • RODE KAART!

• 90' +4
      Rode kaart voor Haye, die Brym keihard onderuit haalt.
  • 90' +3
    Charles-Andreas Brym (Sparta Rotterdam) krijgt een vrije trap op de helft van de tegenstander.
  • 90' +3
    Overtreding van Thom Haye (sc Heerenveen).
  • 90' +3
    Kans nog voor Sparta maar Neghli kan Noppert niet passeren en schiet naast.
  • 90'
    Extra speeltijd 5minuten.
  • 89'
    Poging van ver van Van Ottele maar de bal komt niet voorbij de verdedigers van Sparta.
  • 88'
       Wissel bij Sparta Rotterdam. Pelle Clement komt in het veld voor Arno Verschueren.
  • 87'
       Wissel bij Sparta Rotterdam. Charles-Andreas Brym komt in het veld voor Tobias Lauritsen.
  • 87'
       Wissel bij sc Heerenveen. Melle Witteveen komt in het veld voor Ion Nicolaescu.
  • 87'
       Wissel bij Sparta Rotterdam. Camiel Neghli komt in het veld voor Koki Saito.
  • 87'
    Op doelman Noppert na staan alle spelers op de helft van Sparta, waar het spel zich voornamelijk af speelt.
  • 85'
    Het beste lijkt er ook bij Sparta van af, maar kan rustig achterover leunen met een 1-3 voorspong.
  • 84'
    Heerenveen heeft wel het meest de bal, maar zonder gevaarlijk te worden.
  • 83'
    Het slotoffensief van Heerenveen komt nog niet op gang.
  • 80'
    De tijd gaat nu wel dringen voor de Friezen.
  • 79'
    Schot van Tahiri na een foute pass van Kitolano, maar de bal gaat ruim over.
  • 77'
       Wissel bij Sparta Rotterdam. Jeremy van Mullem komt in het veld voor Jonathan de Guzmán.
  • 77'
    En deze leidt bijna tot de aansluitingstreffer, maar het schot van Haye gaat net naast.
  • 76'
       Wissel bij sc Heerenveen. Daniel Karlsbakk komt in het veld voor Ché Nunnely.
  • 76'
       Wissel bij sc Heerenveen. Denzel Hall komt in het veld voor Hussein Ali.
  • 76'
    Corner nu voor Heerenveen. De vorige leidde tot de 1-3.
  • 75'
    Heerenveen lijkt iets meer dreiging te krijgen maar dat levert nog geen kansen op.
  • 72'
    Wordt het dan toch nog een echte wedstrijd?
  • 71'
    De korte corner leek tot niks te leiden maar het is uiteindelijk Sahraoui die het hoofd van de verdediger vindt.

DOELPUNT

• 71'
      Het is Bochniewicz die de bal binnen kopt!
  • 71'
    De korte variant levert uiteindelijk een doelpunt op!
  • 71'
    Nu wel een corner voor Heerenveen na een voorzet van Köhlert.
  • 70'
    Sparta heeft de wedstrijd volledig onder controle en geeft Heerenveen geen ruimte om iets te creëren.
  • 69'
    Nog een kwart wedstrijd te gaan, maar het lijkt er niet op dat Heerenveen hij tij nog kan keren.
  • 68'
    Django Warmerdam (Sparta Rotterdam) krijgt een vrije trap op zijn eigen helft.
  • 68'
    Overtreding van Ion Nicolaescu (sc Heerenveen).
  • 66'
    Overtreding van Arno Verschueren (Sparta Rotterdam).
  • 66'
    Mats Köhlert (sc Heerenveen) krijgt een vrije trap op zijn eigen helft.
  • 66'
    Noppert bokst de bal weg.
  • 66'
    Corner voor Sparta, dat rustig op zoek gaat naar de vierde treffer.
  • 63'
    En zo lijkt de Eredivisie weer een Rotterdamse koploper te krijgen.
  • 62'
    De kleine Japanner komt van links naar binnen en schiet met rechts laag in de korte hoek.

DOELPUNT

• 62'
      0-3! Weer Koki Saito met het doelpunt.
  • 61'
       Wissel bij sc Heerenveen. Luuk Brouwers komt in het veld voor Simon Olsson.
  • 61'
    De kans was voor Lauritsen maar hij stuitte op Noppert. De rebound was dus niet besteed aan Verschueren.
  • 61'
    Aan de andere kant meteen een kans als Verschueren de rebound totaal verkeerd raakt en de bal naast schiet.
  • 60'
    Nunnely geeft de bal laag voor maar Sahraoui kan Nicolaescu net niet bereiken.
  • 58'
    Eindelijk een poging van SC Heerenveen, maar het schot met links van Haye gaat net over de lat.
  • 56'
    Heerenveen heeft in de tweede helft nog niks laten zien. Ook na het doelpunt speelt het spel zich voornamelijk af op de helft van Heerenveen.
  • 55'
    Zo leidt Sparta comfortabel met 0-2.
  • 53'
  • 53'
    Anas Tahiri (sc Heerenveen) krijgt een vrije trap op zijn eigen helft.
  • 53'
    Verschueren schiet op doel, de bal stuitert iets waardoor Noppert de bal alleen tegen kan houden. De bal schiet omhoog en dan is het voor Saito een koud kunstje om de bal in het lege doel te koppen.

DOELPUNT

• 53'
      0-2! Saito kopt de bal binnen.
  • 49'
    Zonder gevaarlijk te worden tot nu toe.
  • 49'
    Het is nu voornamelijk Sparta dat balbezit heeft.
  • 46'
    Die levert niks op, de bal wordt over de zijlijn gekopt.
  • 46'
    Eerste corner na rust is voor Sparta.
  • 46'
    De zon schijnt weer in Heerenveen als we aan de tweede helft beginnen.
  • 45'
      Tweede helft begint sc Heerenveen 0, Sparta Rotterdam 1.
  • 46'
    We gaan dus rusten met een 0-1 stand in Heerenveen, door een doelpunt van Lauritsen.
  • R
    De teams komen weer uit de kleedkamer.

• 45' +1
      Eerste helft afgelopen, sc Heerenveen 0, Sparta Rotterdam 1.
  • 45' +1
    Schot van 35 meter van Van Ottele. Die bal gaat naast waarna scheidsrechter Lindhout fluit voor de rust.
  • 45'
    De eerste 45 minuten zitten er op, er komt 1 minuut extra tijd bij.
  • 45'
    De mensen op de eerste paar rijen van de tribune vluchten naar boven, waar het droog is.
  • 44'
    Het is flink gaan regenen in Heerenveen.
  • 42'
    Die levert niks op, Tahiri kopt de bal weg.
  • 42'
    Wel een corner nog.
  • 42'
    Goede counter mogelijkheid voor Sparta maar een drie tegen twee situatie kan niet uitgespeeld worden.
  • 37'
    Overtreding van Tijs Velthuis (Sparta Rotterdam).
  • 37'
    Ché Nunnely (sc Heerenveen) krijgt een vrije trap op zijn eigen helft.
  • 36'
    En zo staat Sparta tegen de verhoudingen in op voorsprong.
  • 35'
    Olsson verloor de bal op het middenveld waarna Saito op Noppert stuit. De rebound van Lauritsen is de Friese doelman daarna te machtig.