Europees Kampioenschap (Groepsfase)
Olympiastadion Berlin Berlin, Duitsland

Live verslag Polen - Oostenrijk

• 94'
    Wij gaan ons nu opmaken voor de wedstrijd Nederland - Frankrijk. Uiteraard ook te volgen op dit kanaal.
  • 94'
    Afgelopen. Oostenrijk wint met 3-1 van Polen.
  • 90' +1
    Extra tijd is minimaal vier minuten.
  • 88'
       Bij Polen is Urbanski nog in het veld gekomen voor Zielenski.
  • 85'
    Oostenrijk tot twee keer toe dicht bij de 4-1. Posch schiet op de vuisten van Wojciech Szczesny en Laimer schiet rakelinkgs voorlangs.
  • 81'
       Nu twee wissels bij Oostenrijk. Baumgartner en Arnoutovic gaan naa de kant voor Michael Gregoritsch en Romano Schmid
  • 78'
       Voor de strafschop was bij Polen nog Kamil Grosicki in het veld gekomen voor Slisz en bij Oostenrijk.
  • 78'
    Dit lijkt de beslissing in de wedstrijd.

DOELPUNT

• 78'
      Arnautovic schiet raak en zet Oostenrijk zo op een 3-1 voorsprong.
  • 78'
    Strafschop voor Oostenrijk nadat Wojciech Szczesny een overtreding maakt op Marcel Sabitzer.
  • 75'
    Wimmer met een schot waarop Szczesny een antwoord heeft.
  • 72'
    Polen moet nu echt aan de bak om na twee wedstrijden niet op de hatelijke nul te staan.
  • 69'
    We zagen zojuist nog een hard schot van Swiderski dat knap gekeerd werd door Patrick Pentz.
  • 69'
    Arnautovic heeft ook geel gekregen.

DOELPUNT

• 67'
      Daar is de 2-1 voor Oostenrijk. Het is Christoph Baumgartner de bal laag in de hoek schiet!
  • 65'
    U heeft nog een gele kaart tegoed van Jacub Moder terwijl ook Lewandowski op de bon gaat.
  • 64'
    Scrimage voor het Poolse doel. Het loopt goed af voor Polen.
  • 63'
       Bij Oostenrijk komt Prass in de ploeg voor Mwene.
  • 60'
       Ook Karol Swiderski is in de Poolse ploeg gekomen en wel voor Buksa.
  • 60'
       Daar is Robert Lewandowski. De Poolse topscorer aller tijden komt in de ploeg voor Piatek.
  • 59'
       Bij Oostenrijk verlaat Trauner geblesseerd het veld en wordt vervangen door Danso.
  • 57'
    Polen lijkt wat sterker te worden.
  • 56'
    Nu geel voor invaller Patrick Wimmer.
  • 53'
    De Pool heeft zo de twijfelachtige eer om de eerste gele kaart van de wedstrijd in ontvangst te nemen.
  • 53'
    Gele kaart voor Slisz.
  • 52'
    Piatek schiet dit keer hoog over.
  • 48'
    Bij Polen is ook Robert Lewandowski aan een serieuze warming up begonnen.
  • 46'
       Aan beide kanten is een wissel doorgevoerd. Bij Polen is Jakub Moder in de ploeg gekomen voor Jakub Piotrowski. En bij Oostenrijk Patrick Wimmer voor Florian Grillitsch.
  • 46'
    Tweede helft is begonnen.
  • 46'
    Rust in Berlijn waar Polen en Oostenrijk elkaar qua score in evenwicht houden; 1-1.
  • 45' +1
    In de extra tijd van de eerste helft nog een vrije trap van Piotr Zielinski die kanp naast wordt getikt door Patrick Pentz.
  • 42'
    Nu gaat een schot van Marcel Sabitzer naast het Poolse doel.
  • 40'
    Nu een snelle uitbraak van Oostenrijk. Marcel Sabitzer schiet, maar een Pools been blokt de inzet van de aanvoerder.
  • 35'
    Uit Nederlands oogpunt zou een gelijkspel tussen deze twee landen ook het meest gunstig zijn.
  • 31'
    Oostenrijk moet weer opnieuw beginnen.

DOELPUNT

• 30'
      Daar is de 1-1! Het is Krzysztof Piatek die van dichtbij de stand weer in evenwicht brengt.
  • 27'
    Schot van Zielinski wordt geblokt.
  • 24'
    Grote kans voor Arnautovic die tegen Wojciech Szczesny aan schiet. De aanvoerder van Oostenrijk bleek dit in buitenspelpositie te hebben gedaan.
  • 22'
    Wojciech Szczesny ver uit zijn doel om koppend een diepe bal te onderscheppen.
  • 18'
    Nu gaat een schot van Nicola Zalewski over het Oostenrijkse doel. Polen neemt eindelijk wat aandeel in de wedstrijd.
  • 17'
    Na een schot van Piotr Zielinski claimt Polen een strafschop vanwege vermeend hands van Mwene. De arbitrage wuift het weg en ook de VAR grijpt niet in.
  • 16'
    Oostenrijk is in het eerste kwartier oppermachtig geweest.
  • 10'
    In drie seizoenen bij Feyenoord scoorde de verdiger pas één keer en dat was in het afgelopen seizoen. Nu kopt de Oostenrijker op zijn eerste eindtoernooi raak.

DOELPUNT

• 9'
      Doelpunt Oostenrijk. Het is Gernot Trauner die een voorzet van Philipp Mwene binnenkopt.
  • 7'
    Vrije trap van Marcel Sabitzer is te hard en te hoog voor zijn ploeggenoten.
  • 6'
    Polen nu ook voor het eerst in het vijandelijke strafschopgebied. Oostenrijk-goalie Patrick Pentz raapt de bal op.
  • 6'
    Wojciech Szczesny krijgt de bal met één vuist niet echt weg, maar Oostenrijk kiest ervoor om de bal hierna terug te spelen.
  • 5'
    Weer dreiging van Oostenrijk, dat de eerste corner van de wedstrijd mag nemen.
  • 2'
    Eerste schotje van Stefan Posch is geen probleem voor Polen-doelman Wojciech Szczesny.
  • 1'
    Oostenrijk zoekt meteen de aanval.
  • 1'
    Oostenrijk heeft afgetrap. De wedstrijd Polen - Oostenrijk is begonnen!
  •
    De wedstrijd, die gespeeld word in Berlijn, staat onder leiding van de Turkse arbiter Halil Meler.
  •
    Bij Oostenrijk is het voor Feyenoorder Gernot Trauner net andersom, hij begon tegen Frankrijk als wissel en heeft nu een basisplaats.
  •
    Bij Polen begint Lewandowski op de bank, waar ook oud-Feyenoorder Sebastian Szymanski plaats heeft genomen. Hij startte tegen Nederland nog in de basis.
  •
    Het ligt dus allemaal dicht bij elkaar en de verliezer van deze wedstrijd heeft een groot probleem.
  •
    Oostenrijk verloor de eerste groepswedstrijd ook en deed dat tegen Frankrijk met 0-1. De Oostenrijkers zij de nummer 25 op de FIFA ranking.
  •
    Polen is de nummer 28 op de FIFA ranking en verloor de eerste wedstrijd van Nederland.
  •
    Welkom bij het liveverslag van Polen - Oostenrijk. De wedstrijd waar wij als Nederlanders met meer dan gemiddelde belangstelling naar kijken.