Europees Kampioenschap (Groepsfase)
RheinEnergieSTADION Köln, Duitsland

Live verslag Hongarije - Zwitserland

• FT
    Dank voor uw aandacht en veel plezier gewenst bij Spanje - Kroatië om 18u. Uiteraard is deze wedstrijd ook live te volgen bij fcupdate.nl Fijne dag nog!
  • FT
    Het is tijd! Zwitserland wint volkomen terecht van Hongarije, dat een zwakke indruk maakte.
  • 90' +3
    Het is Embolo die aan onzekerheid een einde maakt met een mooie lob na een enorme fout van Orbán.

DOELPUNT

• 90' +3
      1-3!
  • 90'
    5 minuten extra tijd.
  • 90'
    Daar scoorde Xhaka bijna de 1-3, maar Gulácsi redt knap.
  • 89'
    Corner voor de Zwitsers.
  • 88'
    Gele kaart voor Fiola van Hongarije.
  • 80'
    Nog 10 minuten, lukt het Hongarije nog om gevaarlijk te worden?
  • 77'
    Hongarije leek wat sterker te worden, maar de laatste minuten neemt Zwitserland het initiatief weer over.
  • 72'
    Schär kopt net naast na een hoekschop van Vargas.
  • 70'
    Gele kaart voor Szalai na een harde beuk tegen Ndoye, die bijna tegen de reclameborden knalt.
  • 67'
    Het is Varga die van heel dichtbij raakt kopt na een fraaie indraaiende voorzet van Szoboslai.

DOELPUNT

• 66'
      2-1!
  • 64'
    Dit was met afstand de beste kans voor Hongarije deze wedstrijd.
  • 63'
    Enorme kans voor Varga, maar zijn kopbal van 7 meter gaat naast.
  • 59'
    Gele kaart voor Freuler na het vasthouden van Szoboslai.
  • 58'
    Die wordt kort genomen en gaat vervolgens via een Hongaar over de zijlijn.
  • 57'
    Szoboslai geeft de bal voor, Schär kopt de bal over de achterlijn. Hoekschop dus.
  • 56'
    Vrije trap op de punt van de 16 voor Hongarije.
  • 54'
    Kans voor Vargas, maar Gulácsi kan de bal pakken. Prima aanval van de Zwitsers.
  • 48'
    Het eerste schot in de tweede helft is van Duah, maar Gulásci redt.
  • 46'
    De bal rolt weer!
  • R
    Het is rust! Zwitserland zit op rozen. Kunnen de Hongaren dit nog omdraaien? We gaan er na rust achter komen. Tot over een kwartier!
  • 45'
    Het was een bekeken schot, maar er werd hem alle tijd gegeund om een hoek uit te kiezen.
  • 45'
    Het is Aebischer die met een fraai afstandsschot raak schiet.

DOELPUNT

• 45'
      2-0!
  • 41'
    Maar daar was dan eindelijk een gevaarlijk moment voor het doel van de Zwitsers.
  • 40'
    Daar een kopkans voor Orbán, maar hij kan geen kracht zetten waardoor Sommer makkelijk kan vangen.
  • 37'
    Mooie actie van Ndoye op de achterlijn, maar daarna weet hij met zijn voorzet geen medespeler te bereiken.
  • 31'
    Maar die kan makkelijk weg gewerkt worden.
  • 31'
    Corner voor Hongarije.
  • 30'
    Indrukwekkende solo van achteruit van Schär, maar zijn schot raakt uiteindelijk een verdediger.
  • 25'
    De Zwitsers hebben de bal en controleren de wedstrijd. Hongarije probeert wel druk te zetten, maar komt overal steeds net te laat.
  • 25'
    We zijn 25 minuten onderweg en er is geen vuiltje aan de lucht voor Zwitserland.
  • 20'
    Daar was bijna de 0-2, maar Vargas schiet oog in oog met Gulácsi tegen de schouder van de keeper.
  • 18'
    Na het doelpunt lijkt Hongarije aangeslagen en heeft Zwitserland de controle over de wedstrijd.
  • 14'
    De steekbal van Aebischer was prachtig en Duah rondt beheerst af door de benen van de keeper.

DOELPUNT

• 13'
      Het is een doelpunt: 0-1!
  • 13'
    Duah scoort, maar hij stond net buitenspel. Of toch niet? De VAR gaat kijken.
  • 10'
    Daar is het eerste schot van de wedstrijd, van Sallai, maar de Hongaar mikt hoog over.
  • 5'
    Geel voor Widmer van Zwitserland na een stevige tackle op Kerkez.
  • 1'