Rob Jansen wil spoedig met alle belangenorganisaties om tafel

29 april 2020, 19:38

Rob Jansen (links op foto) wil volgende week donderdag met alle belangenorganisaties in het Nederlandse betaald voetbal om tafel. Dat initiatief neemt zaakwaarnemer als voorzitter van belangenorganisatie Pro Agent. "De ontstane problematiek schreeuwt door de coronacrisis om oplossingen en eventueel maatregelen", aldus Jansen.

"Als niemand het anders het doet, doen wij het. Pro Agent is de belangorganisatie van de makelaars en wij vallen rechtstreeks onder de KNVB. Net als de spelersvakbonden ProProf en VVCS, die de spelers vertegenwoordigen en de FBO, waar de werkgevers onder vallen. Maar die deden het niet. Wij gaan ze bij elkaar roepen", laat Jansen weten via het Algemeen Dagblad. "Er moet iets gebeuren en de KNVB heeft de partijen tot op heden niet bij elkaar geroepen. Wij hebben bij de voetbalbond gevraagd of Eric Gudde een coördinerende rol op zich wil nemen in deze zaak. Een van de belangengroeperingen moet handelend op gaan treden. Dat is echt nodig in het belang van de bedrijfstak betaald voetbal."

Jansen wil praten over het financiële traject. "Wij willen bespreken hoe nu te handelen met betrekking tot de begrotingen en salarissen. Maar ook over de 'fees' voor de makelaars. Er moeten afspraken worden gemaakt, die tijd is nu echt aangebroken", zegt de belangenbehartiger, die tevens aangeeft dat het onderhoud niet bedoeld is om de heisa rondom de promotie/degradatie en Europees voetbal te bespreken. "Nee, daar zijn wij niet voor. Dat moeten anderen oplossen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen