United-middenvelder Matic voert druk richting Solskjaer verder op

5 september 2019, 16:01   Bijgewerkt: 5 september 2019, 16:07

Manchester United-middenvelder Nemanja Matic houdt manager Ole Gunnar Solskjaer verantwoordelijk als United opnieuw geen rol speelt in de strijd om de Premier League-titel. Hiermee voert hij de druk op de Noorse trainer nog maar weer eens op.

United maakte afgelopen seizoen geen enkel moment aanspraak op de titel en ook dit seizoen kent de ploeg een ongelukkige seizoensstart. Er werd slechts één keer gewonnen in de eerste vier competitiewedstrijden, op het eigen Old Trafford werd er zelfs met 1-2 verloren van Crystal Palace.

"De coach kiest een elftal dat om het kampioenschap moet strijden. Als er niet genoeg wordt gewonnen om dat te bewerkstelligen, is hij de verantwoordelijke", zegt Matic in gesprek met Sky Sports. Matic was vorig seizoen nog een vaste kracht op het middenveld van United, maar dit seizoen moet hij vooralsnog genoegen nemen met een reserverol. In de eerste drie wedstrijden bleef de Serviër de gehele wedstrijd op de bank, afgelopen zaterdag maakte hij in de uitwedstrijd tegen Southampton zijn eerste minuten als invaller.

"Ik heb de afgelopen tien jaar bijna alle wedstrijden gespeeld. Om te kunnen spelen, moet er iemand anders op de bank zitten en dat accepteren. Dat moet ik nu ook doen." Solskjaer koos de afgelopen wedstrijden steeds voor een middenveld met Paul Pogba en Scott McTominay. Matic geeft de strijd niet op en wil vechten voor zijn plek. "Het is aan mij om zo hard mogelijk te werken, zodat ik kan aantonen dat de coach fout zit en ik weer in de basis kom te staan."

Manchester United komt dit seizoen uit in de Europa League en treft in Groep L AZ. Over een kleine maand staan beide ploegen voor het eerst tegenover elkaar in Den Haag. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen