Twente trekt jaarrekening opnieuw in, puntenstraf dreigt

Ger
21 maart 2016, 21:24

FC Twente trekt voor het derde achtereenvolgende seizoen de jaarrekening in. De noodlijdende Enschedese club houdt door die actie opnieuw rekening met puntenaftrek en een boete. Twente kan zich nu geen misstap meer veroorloven bij de licentiecommissie van de KNVB. Bij nieuwe onregelmatigheden dreigen de Tukkers de licentie te verliezen.

De KNVB laat weten dat de licentiecommissie zich beraadt over de mogelijke gevolgen voor Twente. De huidige nummer elf van de Eredivisie zit sinds het voorjaar van 2014 in categorie 1 van het licentiesysteem en moet werken aan financieel herstel. Hiervoor heeft Twente zelf een plan van aanpak opgesteld, maar inmiddels is drie keer niet voldaan aan de financiële doelstellingen. Als gevolg daarvan kreeg de club van trainer René Hake eerst een publieke waarschuwing en daarna tweemaal drie punten in mindering. De volgende mogelijke sancties uit dit zelfde sanctietraject zijn nogmaals een aftrek van drie punten en vervolgens uiteindelijk het verlies van de licentie.

"De opgedoken tweede overeenkomst met de zaakwaarnemer van Dusan Tadic en de daaruit voortvloeiende kosten, met name de fiscale consequenties, hebben een grote impact op de jaarcijfers 2014/2015. Daarom kunnen we niet anders dan de eerder ingediende jaarrekening intrekken en voor 1 mei een nieuwe aangepaste jaarrekening indienen", zegt interim-directeur Onno Jacobs van Twente in een verklaring. "Wij beseffen dat we als club daarmee niet hebben voldaan aan het tijdig inleveren van correcte jaarcijfers."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen