Juventus grootverdiener in CL-seizoen 2012/2013

23 juli 2013, 19:15

Niet winnaar Bayern München, verliezend finalist Borussia Dortmund of één van de halvefinalisten, maar Juventus is op financieel gebied de grote winnaar van de Champions League seizoen 2012/2013 geworden. De ploeg uit Turijn streek 65,3 miljoen euro op, tien miljoen meer dan Bayern en Dortmund. Dat meldt de UEFA.

Bayern München voetbalde een bedrag van 55,04 miljoen euro bij elkaar, Dortmund verdiende 54,16 miljoen. Real Madrid en FC Barcelona, uitgeschakeld in de halve finale, moesten het doen met respectievelijk 48,4 en 45,5 miljoen euro. Dat Juventus, dat 'slechts' de kwartfinale haalde, er uit springt heeft onder meer te maken met het feit dat Italië minder CL-deelnemers had dan Duitsland en Spanje. Televisiegelden worden namelijk verdeeld onder het aantal deelnemende ploegen per land.

Ajax, de enige Nederlandse deelnemer aan de Champions League, boerde goed. De Amsterdamse club verdiende, ondanks de vroege uitschakeling, een kleine twintig miljoen euro. Van alle 32 deelnemers streek Dinamo Zagreb het minste geld op. De ploeg uit Kroatië pakte slechts één punt en verdiende 'slechts' tien miljoen euro.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen