Moisander sneert: "Kinderen fluiten Ajax niet uit"

19 januari 2012, 17:30

AZ-aanvoerder Niklas Moisander kon een ArenA gevuld met kinderen wel waarderen. Het bekerduel tussen Ajax en AZ werd donderdag bijgewoond door 22.000 jeugdige fans en volgens Moisander was dat voor iedereen, dus ook voor Ajax, wel lekker.

"Die kinderen zijn beter dan Ajax-fans, ook voor Ajax. Kinderen beginnen tenminste niet te fluiten als Ajax op achterstand komt", sneert Moisander tegen FCUpdate.nl. De Finse verdediger voegt er aan toe: "Dit was voor iedereen eigenlijk wel lekker. Er was geen boosheid op de tribunes, de hele wedstrijd heerste er een positieve sfeer."

Teamgenoot Maarten Martens is het daar deels mee eens. "Mij deed dit een beetje denken aan de Olympische Spelen van 2008 in China. Daar heerste eenzelfde, vreemde sfeer in het stadion. Of ik het prettig vond? Ach, eigenlijk was ik vooral bezig met de wedstrijd. Als je eenmaal aan het voetballen bent, let je niet op het publiek."

Ajacied Toby Alderweireld dacht er heel anders over dan beide AZ-spelers. De Belgische verdediger had de fanatieke Amsterdamse aanhang in de ArenA flink gemist. "Die kinderen hebben vast een leuke middag gehad, maar ik heb liever onze eigen fans. De afgelopen jaren is gebleken dat het publiek ons naar een hoger niveau kan tillen. Dat misten we vandaag. Door de sfeer leek het een oefenduel."

AZ won de bekerwedstrijd in de met kinderen gevulde ArenA uiteindelijk met 2-3.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen