Preview: de strijd om de achtste plaats

21 april 2011, 14:33

Niet alleen aan kop, maar ook in de middenmoot van de Eredivisie is het razend spannend. Maar liefst vier teams staan binnen twee punten van FC Utrecht, dat nu de begeerde achtste plek en bijbehorend laatste ticket voor de play-offs om Europees voetbal in handen heeft. FCUpdate.nl zet de strijd om plek acht op een rijtje.

De boel leek wel beslist, een week of vijf geleden. Natuurlijk waren er nog teams die hoopten op de achtste plek, maar reëel leek dat niet. Tot er zand in de motor van FC Utrecht kwam. De ploeg uit de Domstad verloor vier keer op rij, onder meer van concurrenten Feyenoord en SC Heerenveen. Het gevolg: de teams tussen plek acht en twaalf zijn als een harmonica in elkaar geschoven. De stand is nu als volgt:

9. Heracles: 40 punten (+3)

10. Feyenoord: 40 punten (-2)

11. Heerenveen: 39 punten (+7)

12. NEC: 39 punten (-2)

FC Utrecht staat nog altijd op de achtste plaats, maar de concurrentie staat klaar om iedere misstap van de ploeg uit de Domstad af te straffen. Heracles is al maanden goed in vorm, terwijl Feyenoord de laatste weken flink in de lift zit. Dat zat Heerenveen niet, maar de zege van afgelopen vrijdag op concurrent FC Utrecht (3-0) heeft ook de Friese kansen nieuw leven ingeblazen. Verder valt NEC niet echt op, maar stiekem sprokkelt de ploeg overal zijn puntjes.

De vijf kandidaten voor de laatste Europa League-plek spelen ieder nog drie duels. Alleen Feyenoord en NEC treffen elkaar, verder zijn er geen rechtstreeks duels.

De programma's van Utrecht, Heracles, Feyenoord, Heerenveen en NEC

FC Utrecht: Vitesse (thuis), Excelsior (uit), AZ (thuis)

Heracles: De Graafschap (thuis), NAC Breda (uit), ADO Den Haag (thuis)

Feyenoord: PSV (thuis), VVV Venlo (uit), NEC (thuis)

Heerenveen: VVV Venlo (uit), Ajax (thuis), Roda JC (uit)

NEC: FC Groningen (uit), Roda JC (thuis), Feyenoord (uit)

Als enige heeft FC Utrecht de boel in eigen hand. Dat de ploeg bovendien twee van zijn drie resterende wedstrijden in de eigen Galgenwaard speelt, zou een voordeel moeten zijn. De ploeg van coach Ton du Chatinier heeft dus absoluut de beste papieren, maar na vier nederlagen op rij zal het vertrouwen broos zijn en is het helemaal geen uitgemaakte zaak dat komend weekend Vitesse even geklopt wordt.

Utrecht is dus de favoriet, Heracles en Feyenoord de belangrijkste uitdagers en Heerenveen en NEC de underdogs. Je kan van alles zeggen van de play-offs, maar feit is dat er middenmoot van de Eredivisie er garen bij spint. En fans dus ook.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen