Dieperink geeft zijn fout toe: kaart Linssen was onterecht

17 augustus 2019, 10:20

Bryan Linssen is vrijdagavond tegen PEC Zwolle onterecht op de bon geslingerd. Dat erkent scheidsrechter Rob Dieperink, die de aanvaller van Vitesse aan het begin van de tweede helft een gele kaart gaf. Linssen kreeg de kaart omdat hij te vroeg het zestienmetergebied inliep toen Tim Matavz een penalty nam.

Matavz zag zijn penalty gekeerd worden door Xavier Mous en in de rebound schoot Linssen alsnog raak. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd omdat hij al in het strafschopgebied stond vóór Matavz had geschoten. Omdat ook PEC Zwolle-verdediger Etiënne Reijnen te vroeg inliep, mocht Matavz de strafschop overnemen. In tweede instantie schoot de spits wel raak.

Voor Matavz voor de tweede keer mocht aanleggen, kreeg Linssen geel. Reijnen werd echter niet bestraft. In gesprek met FOX Sports blikt Dieperink terug op het penaltymoment. "Ik word naar het scherm gestuurd voor het te vroeg inlopen van Bryan Linssen. Bij het scherm zien we dat niet alleen Bryan Linssen te vroeg inloopt, maar ook Etiënne Reijnen. Wanneer het Bryan Linssen alleen zou zijn geweest, zou het een indirecte vrije schop voor de verdedigende partij geweest. Nu moest de strafschop worden overgenomen omdat beide partijen te vroeg inlopen."

Dieperink geeft toe dat hij na het bekijken van de beelden Linssen geen geel had moeten geven. "Hij is te zwaar gestraft. Op het moment dat beide partijen te vroeg inlopen, moet de penalty worden overgenomen", herhaalt de arbiter. Had zowel Linssen als Reijnen geen geel moeten krijgen? "Exact", verduidelijkt Dieperink.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen