Gisteren gemist: Frenkie onderuit, show van Memphis en Bergwijn

17 augustus 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 16 augustus. 

PSV houdt Bergwijn binnenboord met nieuw contract tot 2023, Feyenoord huurt Edgar Miguel Ié

Steven Bergwijn heeft zijn contract bij PSV verlengd tot en met 2023. De buitenspeler van de Eindhovenaren maakt daarmee zijn intenties duidelijk dat hij deze zomer in principe in Eindhoven wil blijven. Daarmee volgt hij het voorbeeld van collega-aanvaller Donyell Malen, die eerder al verlengde en ook duidelijk maakte te willen blijven. Ook Feyenoord was actief: hij rondde de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354624/officieel-feyenoord-huurt-ie-voor-een-seizoen-van-trabzonspor/,_blank,huurkomst] van Edgar Miguel Ié (26) af. 

Frenkie de Jong beleeft valse start bij Barça door late goal Aduriz, Schöne begint met goal

Frenkie de Jong heeft een zeer teleurstellend debuut gekend bij FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht had het bijzonder moeilijk op bezoek bij Athletic Bilbao en leek lang op een gelijkspel eindigen, maar de Baskische held Aritz Aduriz maakte het leed voor de Blaugranas nog erger: hij zorge voor een hele valse start van De Jong bij FC Barcelona. Ook Lasse Schöne debuteerde, bij Genoa ging het in de Coppa Italia met een [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354633/schone-scoort-uit-vrije-trap-bij-succesvol-debuut-in-coppa/,_blank,zege en doelpunt] beter.

Memphis voert show op bij ruime zege van sterk Lyon

Memphis Depay heeft met Olympique Lyon de koppositie in de Ligue 1 gepakt. De Nederlander was vrijdagavond in grootse vorm en droeg met twee doelpunten en twee assists bij een een ruime zege op Angers SCO. Het duel was voor de pauze al beslist, maar de voetbalshow van de ploeg van Sylvinho ging ook in de tweede helft rustig door: 6-0. 

Vitesse verslaat PEC Zwolle na de rust en brengt mooi Curovic-eerbetoon

Vitesse heeft in een wedstrijd met twee gezichten afgerekend met PEC Zwolle: 3-0. De eerste helft was het aanzien nauwelijks waard en was - op het eerbetoon aan clubicoon Dejan Curovic na - niet goed. De tweede helft was een stuk leuker en Vitesse kwam al snel op 1-0 door een benutte strafschop van Tim Matavz. PEC kon geen vuist meer maken en door doelpunten van Vjatsjeslav Karavajev en Bryan Linssen liepen de Arnhemmers uit naar 3-0.

NAC Breda haalt flink uit, ook De Graafschap wint weer

NAC Breda heeft de eigen supporters op een doelpuntenfeest getrakteerd bij de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Eerste Divisie. Helmond Sport werd in één helft al aan flarden gespeeld en de Eredivisie-degradant won uiteindelijk met 5-1. Het betekende de tweede zege op rij voor het elftal van Ruud Brood. Ook De Graafschap boekte die tweede driepunter van het seizoen, waardoor de twee titelfavorieten hun ambities meteen duidelijk maken. Verder waren er ruime zeges voor SC Cambuur (5-0), FC Volendam (4-0) en FC Eindhoven (5-1).

'Verhuurbeurt Coutinho aan Bayern München kwestie van tijd'

Philippe Coutinho wordt spoedig de nieuwe aanwinst van Bayern München. Als er geen gekke dingen gebeuren, dan wordt de Braziliaan snel op huurbasis gepresenteerd bij Der Rekordmeister. De aanvaller annex middenvelder ontbrak onverwacht in de selectie van zijn werknemer FC Barcelona en in München maakte men officieel al melding van een akkoord tussen beide clubs. 

Ihattaren op voorlopige lijst voor oefenduels Marokko

PSV-middenvelder Mohamed Ihattaren (17) is door Marokko opgenomen in de voorlopige selectie voor de nationale ploeg. Op de lijst van liefst 46 (!) namen staat het jeugdige talent, die kan worden geselecteerd voor de oefenwedstrijden tegen Burkina Faso en op 10 september tegen Niger. De hoofdrolspeler heeft inmiddels al laten weten nog geen keuze te hebben gemaakt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen